Bentō

23-07-2013 10:59

bento riceHeb je onze nieuwe Bentō spulletjes in de webshop al gezien? We hebben o.a. coole Bentō boxen van RICE, siliconen vormpjes voor fruit of groenten en eivormpjes om gekookte eieren de vorm van beertjes, hartjes, konijnen of bloemetjes te geven!

Wat is Bentō?
Bentō is een maaltijd met zijn origine in Japan.Je kunt ze daar in veel winkels kopen, maar het wordt ook thuis gemaakt. Een traditionele bentō bestaat meestal uit rijst, vis/vlees en groenten. 

In Japan is het heel normaal om veel tijd in de bentō's te steken. 
Een soort wedstrijdje tussen de ouders wiens kind het mooiste bentō-bakje heeft! Hoewel een bentō oorspronkelijk Japans is, kan er natuurlijk van alles in het bakje gedaan worden. 
Variërend van traditioneel Japanse gerechten, tot pasta en brood of oer-Hollandse lekkernijtjes zoals poffertjes of pannenkoekjes. 
Een Bento moet goed volgepakt zitten met vooral gezonde ingrediënten, maar iedere ouder weet dat dit niet altijd even graag gegeten wordt door jonge kinderen.
Een stoere Bento box met een leuke & speels ingedeelde inhoud kan daarbij helpen!


 
Bento lunch gezond Bento lunch kever

 

Bentō Tips & Links

http://happylittlebento.blogspot.nl
http://justbento.com
http://www.bentomonsters.com
http://www.cutefoodforkids.com

Ook leuk is http://www.facebook.com/BentoDonderdag . 
Elke donderdag ideeen voor Hollandse Bento-bakjes!
Ook schreef Minke eerder al eens voor Teitloos een pinblog met veel bentō inspiratie! Klik HIER om dit terug te lezen.

Eivorm Roze Konijntje  Eivorm Groen BeertjeEivorm Blauw Bloem


Hoe gebruik je de eivormpjes?
Met deze handige eivormpjes kun je hardgekookte eieren een leuke vorm geven. Niet alleen leuk in een Bentō box, maar ook decoratief op een salade, gezellig op de vrolijk gedekte paastafel.
De afmetingen van een eivorm zijn 6,5 x 6,5 x 4 cm en ze zijn gemaakt van plastic.

Neem altijd een groot ei (L of XL) om het mooiste resultaat te krijgen. Kook het ei ten minste 9 minuten in kokend water en plaats het gepelde, nog hete ei in de eivorm. 
Sluit de clips van het eivormpje en dompel een minuut in koud water zodat het ei kan afkoelen. Plaats de eivormer minimaal 1 uur in de koelkast.

eivorm op spinazie eivorm sushi

Voorbeeldfoto's (Door Mrs. Teitloos op Instagram
Links: "Haute Cuisine! Epinard du lapin avec des pommes frites et cordon blue.... delicieux!"
Rechts: Je kunt de eivormpjes ook gebruiken met sushi rijst! Bevochtig het vormpje met een beetje rijstazijn en knip oogjes uit een nori vel. 


Meer inspiratie nodig? Kijk ook eens op het prikbord 'Bento' van Teitloos.nl op Pinterest.

Heb je zelf leuke Bentō's gemaakt? Deel je foto's dan op onze Facebookpagina en wie weet gebruiken wij ze in ons blog of bij de productomschrijvingen!

Geplaatst in Nieuws door

Teitloos.nl

Post Comments

2 artikel(en)

Teitloos.nl

geplaatst op 14-08-2013 11:04
Hoi Selina,

We hebben nu 4 verschillende mallen (in 4 verschillende kleuren) in het assortiment, waarmee je eieren in de vorm van een beertje, konijntje, bloemetje of hartje kunt maken. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen nieuwe vormen of kleuren bijkomen.

Groetjes,
Team Teitloos.nl

Selina Dijkers

geplaatst op 12-08-2013 22:50
komen er nog meer soorten eivormpjes in het assortiment? Die bento boxen van rice zijn echt te gek, daar gaan mijn kinderen heel blij mee zijn als school weer begint (heb ze net besteld)!

2 artikel(en)

Verstuur reactie
* Verplichte velden