Wij stoppen met Teitloos...

06-01-2014 18:18

follow your heart
Voor de meeste mensen (misschien wel iedereen?) zal het waarschijnlijk een grote verrassing zijn om te horen dat ik besloten heb te stoppen met de webshop van Teitloos.nl

Dit is ook geen beslissing die ik even in een weekendje heb gemaakt, maar ik liep al een behoorlijke tijd met een onbestemd gevoel rond.
In april 2010 ben ik gestart en had ik een niet te houden passie, doorzettingsvermogen en ambitie om van mijn webshop een succes te maken. En dat heeft geloond: in bijna vier jaar tijd heb ik Teitloos prominent op de kaart gezet, vele successen geboekt, een fantastisch netwerk opgebouwd, mijn partner bij de zaak betrokken en zijn we verhuisd naar een heus bedrijfspand met een knalroze vloer.
Moeiteloos werkte ik 70-80 uur in de week, stond ik blij op, goot er een sloot koffie in en ging meteen weer aan de slag, vaak tot diep in de nacht. In het afgelopen jaar heb ik heel effectief 'maar' zo'n 45-60 uur per week gewerkt, maar merkte ik dat de 'lol' er een beetje afging. Hier besteedde ik geen aandacht aan, het leek mij wel logisch dat iets niet jarenlang even leuk blijft. Maar de 'lol' kwam niet terug. Voor mij is dat een grote alarmbel, want als ik ergens geen plezier aan beleef, dan raak ik erop uitgekeken.
Ik had voor mezelf in de afgelopen jaren een aantal doelen gesteld, en die heb ik allemaal gehaald. Natuurlijk stelde ik mijn koers regelmatig bij en haalde ik er ook veel voldoening uit wanneer ik iets had bereikt, dat eerder 'zo ver weg' leek.

Cijfertjes zeggen mij niet zoveel (ik heb dyscalculie: geen grap overigens…).
Dus toen ik een paar maanden geleden voorzichtig mijn ideeën om mogelijk, wellicht, heeeeel misschien te gaan stoppen of de boel te verkopen, aangaf bij mijn lief (die de marketing van Teitloos doet) en onze accountant, kreeg ik een golf aan cijfertjes over me uitgespuugd. 
‘Neeeee niet doen, je maakt een groei van blabla procent op vlak X’
 en ‘Met een percentage van blabla conversie en X hits per dag is het niet slim om…’ en ook leuk: ‘Ben je gek of zo, net nu de economie weer aantrekt, wil jij ermee stoppen!? Er zijn ook webshops die niet willen stoppen maar dit jaar failliet zijn gegaan!’

Mijn lief en accountant weten nu na zo’n vier jaar wel beter: dergelijke uitspraken of cijferfeiten maken geen indruk op mij. Bovendien luister ik toch niet, want ik ben stronteigenwijs en cijfers interesseren me niet. Ik luister naar mijn hart.

Ik heb er nog wat maanden overeen laten gaan, maar voor mij was het stilletjes wel duidelijk: ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Ik word dood,-en doodongelukkig als ik te lang stilzit en hetzelfde doe. Ik kan door blijven gaan met wat ik doe (en dat loont ook!) maar voor mijn gevoel haal ik dan steeds ‘hetzelfde’ kunstje uit, maar dan voor meer omzet, meer bezoekers, meer fans of volgers enz. Het leuke is er voor mij af.

Dit merkte ik vooral nadat ik de afgelopen maanden meer bezig ben geweest met mijn blog (Hare Maristeit) en Instagram. De vele leuke reacties en interacties hebben me werkelijk overdonderd en ik werd er zo blij van!
Ook krijg ik nu aanbiedingen (voor reviews e.d.), waar ik niet altijd op in kan gaan, vanwege Teitloos. Ik word als blogger toch in verband gebracht of in één adem genoemd met Teitloos, waardoor ik voor sommige partijen of adverteerders niet interessant ben, of andersom. Daarnaast heb ik met de hoeveelheid uren die ik voor Teitloos werk, ook helemaal geen tijd om fulltime te gaan bloggen of schrijven in opdracht.
Mijn lief had inmiddels ook wel door, dat ik op het laatst nog maar ‘op halve kracht’ werkte voor de webshop, en ging ook stilletjes aan zijn eigen pad uitstippelen. Binnen no-time werd hij ingehuurd voor een leuke marketingklus en is hij nu niet meer fulltime voor Teitloos bezig.
En volgens mij vindt hij dat best lekker, want ik zie de glinstering in zijn ogen wanneer hij vertelt over wat hij nu allemaal doet en hij is nu heel gedreven bezig met het opbouwen van zijn website en eigen bedrijf.

Toen ik dat bij hem opmerkte, stak me dat een beetje: ik wil ook weer een glinstering in mijn ogen. Ik wil ook weer net zo blij zijn als toen ik in 2010 startte en weer non-stop energie hebben. Mijn gedachten dwaalden meteen af, naar alle dingen die ik zou kunnen gaan doen als ik Teitloos niet meer zou hebben. Meer schrijven, opnieuw beginnen met een nieuwe webshop of…. Mijn hart klopte weer en ik voelde weer adrenaline stromen door mijn aderen, voor het eerst sinds een tijdje. En dit heb ik meer gemist dan ik dacht.

Samen hebben we veel verschillende afwegingen gemaakt, zoals bepaalde werkzaamheden uitbesteden of de webshop kleiner en exclusiever maken, maar ik voelde eigenlijk nergens iets voor.
Wanneer ik iets doe, dan doe ik het goed en voor de volle 100% of helemaal niet.

Het is inderdaad een heel rigoreuze beslissing, maar geen ondoordachte en ik sta er helemaal achter. Het is ‘teit’ voor nieuwe uitdagingen voor mij.
Natuurlijk laat laat dit alles me niet koud. Ik ben er behoorlijk emotioneel onder, want ik schrok er erg van dat ik dit ECHT wil. Toen ik deze beslissing net genomen had, voelde het voor mij alsof ik‘euthanasie liet plegen op mijn kind’.
Dat gevoel is nu weg, en ik zie het nu ook helderder: Teitloos is niet wie ik ben, het is iets dat ik ‘doe’en ik kan nog zoveel meer doen.
Teitloos verdient meer dan iemand die ‘half werk’ verricht, en daarom sta ik ook open voor een overname door een serieuze partij.

Mocht je interesse hebben in de naam, url en/of de website en webshop van Teitloos.nl, dan kun je contact opnemen met onze accountant, Rein van der Beek van Administratiekantoor Kamp BV.
Hij is telefonisch bereikbaar op 023-5311748 of stuur een email naar: rein@kampbv.nl

De webshop is dus niet gesloten: je kunt nog steeds shoppen en we gaan gewoon door zoals we altijd al deden. Alleen komen er geen nieuwe producten meer bij, en als iets ‘op’ is, dan is het ook ECHT opperdepop.
Over alles wat ik de komende tijd meemaak en ‘onderga’ m.b.t. het afsluiten en verkopen van Teitloos, zal ik blijven schrijven op dit blog. Heb je vragen aan mij over dit onderwerp, stel ze dan gerust in een comment op deze post: ik zal ze in de komende tijd in nieuwe blogberichten behandelen!


Liefs,

Maris Maria Renne

Geplaatst in Nieuws door

Teitloos.nl

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden