Teitloos.nl verhuist naar Stoflab Haarlem!

07-03-2013 22:15

VerhuizingGisteren maakten Mr. Teitloos en ik bekend dat wij per 1 juni gaan verhuizen met Teitloos.nl!
Vannacht hebben we nauwelijks geslapen door alle opwinding, want toen we gisteren het pand gingen bekijken, stapten we er heel neutraal in. Stiekem reden we eigenlijk vrij sceptisch naar het pand toe en spraken we met elkaar af vooral niet te enthousiast te doen, want op heel korte termijn verhuizen zat eigenlijk niet in onze planning*.
*Meer over onze beweegredenen voor verhuizing en de planning hiervoor schrijf ik binnenkort in een volgend blog.

Nee, we zouden alleen maar gaan kijken en de voors & tegens afwegen. Ook hadden we nog een ander pand op het oog waar we deze week zouden gaan kijken en waar we ons later dit jaar konden vestigen. Dit vooruitzicht (plus lagere huur) sprak ons voor gisterochtend veel meer aan: meer tijd om voor te bereiden, deze zomer nog lekker op vakantie enz.

Een maand geleden zagen wij via social media wat berichten voorbij komen over‘StofLab Haarlem’.
In het voormalige Kuyichi gebouw (1500m2) op het Figee terrein (aan het water, vlakbij de Lichtfabriek), wordt op 1 juni 2013 het “StofLab” geopend.
Er wordt hard gewerkt aan een loop/fietsverbinding over het zijkanaal en een pontverbinding over het Spaarne! Daarmee fiets je er makkelijk naar toe vanuit de stad en heb je ook een werkplek met parkeerplekken voor de deur en zit je zo op de snelweg.

Figee Terrein

Het StofLab is een uniek ‘Bedrijfsverzamelgebouw’ met bedrijfsruimtes en (flex)werkplekken voor kleine ondernemingen en zelfstandigen. Niet iedere ondernemer kan/mag zich hier vestigen, het pand is namelijk specifiek gericht op ondernemers uit o.a. de lifestyle, mode en textiel.

Voorgevel Stoflab

Op de begane grond komen kleine pakhuizen van bijna 5 meter hoog met een ‘vide’ (extra verdieping/verhoging) waarop ook nog ruimte is voor werkplekken of extra opslag. Ideaal voor het runnen van een webshop! In het pand zit ook een voor alle huurders te gebruiken showroom, een fotostudio en expeditie voor verzending.

Door het delen van de faciliteiten kunnen bedrijven hier economisch en efficiënt werken. Op de 1e etage zal het voormalig atelier van Kuyichi omgebouwd worden tot o.a. “De Cotton Club” (voor lunches en meetings) en ook kunnen op deze verdieping kantoren, ateliers en (flex-) werkplekken gehuurd worden.

Cotton Club

Voordat wij gisteren gingen bezichtigen (als eerste potentiële huurders!!!!) hadden we in de afgelopen weken nog maar enkele bouwtekeningen gezien. De website van Stoflab had toen nog niet zoveel sfeerfoto’s als nu. We hadden dus nog niet een heel duidelijk beeld of bepaalde verwachtingen en gingen er gisteren dus heel ‘blanco’ naar toe.
Inmiddels kun je veel impressie foto’s bekijken en waarschijnlijk snap je bij het zien van deze foto’s ook meteen waarom wij direct ‘om’ waren.
In het echt zijn de ruimtes nog groter opgezet dan de bouwtekeningen doen vermoeden, waarschijnlijk omdat het pand ongelooflijk HOOG is!

Stoflab Haarlem

Bij een ‘pakhuis’ moet je niet denken aan dichtgetimmerde hokken met een lelijk rolluik. In dit overduidelijke hypercreatieve pand (instant inspiratie = gegarandeerd!) wordt de wandelgang tussen alle webshops bijzonder weergegeven met de look & feel van een gezellige winkelstraat met grachtenpandjes!

De openslaande deuren kunnen gezellig open, dus krijg je genoeg buitenlicht als je bijvoorbeeld een pakhuis zonder raam huurt (ze zijn er ook met raam en/of deur overigens).

Stoflab

We hebben de gemeenschappelijke ruimtes bekeken en waren op slag verliefd. Toen we door het pand liepen en ons realiseerden dat we ons zouden gaan omringen met creatieve & ondernemende mensen in een inspirerend gebouw met gratis super internetverbinding, waarbij ons ook nog eens een hoop logistieke rompslomp werd ontnomen, waren we superenthousiast. Toen de eveneens enthousiaste dame die ons rondleidde eraan toevoegde, dat er iedere ochtend bij binnenkomst een warm croissantje bij de coffee corner op ons wachtte, was ik definitief verkocht…. Ik ben nou eenmaal een ‘sucker’ voor lieve, warme gebaren en gezelligheid.

Na de bezichtiging zaten we thuis nog even de eerste indrukken te verwerken. ‘Toch maar even bellen met onze boekhouder en een planning maken, nietwaar?’
‘En wat wil je liever, niet op vakantie deze zomer en sneller een pand betrekken met Teitloos?’
De telefoon ging en Mr. Teitloos nam op. Ik hoorde binnen een paar seconden dat het de verhuurder van het andere pand was, waar wij deze week zouden gaan kijken. We keken elkaar aan en zonder te hoeven overleggen, zei hij dat we zojuist hadden besloten ons per 1 juni te gaan vestigen in Stoflab.

En zo geschiedde, de deal is rond: sinds gisteren mogen wij ons dus officieel de EERSTE huurders van Stoflab Haarlem noemen en wij zijn superbenieuwd naar wie onze medehuurders gaan worden!

Heb je een webshop en ben je gevestigd in (de omgeving van) Haarlem? En ben je net als wij ook toe aan uitbreiding in een creatieve & inspirerende omgeving?
Neem dan zeker een kijkje op www.stoflab.nl of neem contact op met Anouk Post voor een bezichtiging: 06 – 5263 5772

De komende tijd backstage foto’s van onze verbouwing & verhuizing zien?
Volg Mrs. Teitloos op InstagramTwitter of abonneer op publieke Facebook updates.
Dit bericht verscheen op 7 maart 2013 op het blog 'Hare Maristeit'


Geplaatst in Nieuws door

Maris Maria Renne

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden